Finlux - Mallitiedote
   

Finnish-Luxembourg Society a.s.b.l

B.P. 1958

L-1019 Luxembourg

Email: finlux@finlux.org

Information:

Schuebefouer

FINNISH - LUXEMBOURG SOCIETY

TIEDOTE - NEWSLETTER 37/13 07.09.2013

  1. FINLUXIN SYYSKUUN TREFFIS
  2. FINLUX GOLF 22.09.2013
  3. LUXEMBURGIN SUOMALAINEN SEURAKUNTA TIEDOTTAA
  4. TAPAHTUNUTTA
  5. RIESLING OPEN JA SUMMER IN THE CITY13-15.09.
  6. FINLUX-KALENTERI
  7. FINLUX-HISTORIIKKI 1993-2013

 Kansikuva tietenkin Schueberfouerilta. Auki ensi keskiviikkoon asti. Vielä ehtii.

Myös Grevenmacherin viinijuhlaan voi ehtiä huomenna sunnuntaina, siis ne nopeat.

Ensi viikonloppuna täytyy etsiä toinen menopaikka. Nopea ehtii sekä Knuedlerille Summer in the city closing actia kuuntelemaan että Riesling openiin Moselille. Tällä kertaa Ahnissa soi myös suomalaisperäistä musiikkia, "the Bank City Rollers" soittaa Aly Duhrin kellarissa. Se vanha tuttu pikkujoulujuhlista.

Finluxin golffaajien ryhmä toimii edelleen aktiivisesti. Finluxin kiertopalkinnosta pelataan jälleen syyskuun lopulla, sunnuntaina 22. päivä. Tarkemmat tiedot alla.

Myös Luxemburgin suomalainen seurakunta tiedottaa toiminnastaan. Poimikaa syksyn ohjelma kalenteriinne alta. Nuorille on toimintaa ihan heti. Tiedot tulevat syksyn mittaan tarkentumaan, lukekaa palsta toistekin.

Nyt on aika ilmoittautua myös Finluxin suomen kielen kursseille. Huomatkaa, että myös aloittelijoiden kurssi on jälleen tarjolla. Kertokaa eteenpäin kaikille suomen kielestä kiinnostuneille. Kiitos.

Finluxin historiikki vuosilta 1993-2013 jatkuu kertomuksella yhdistyksen seikkailusta internet-maailmassa. Paljon on tietojenkäsittelyn alalla muuttunut kuluneiden 20 vuoden aikana. Yhdistys on ollut edelläkävijä sähköisen viestinnän käyttäjänä, tehnyt uupumatta työtä nettisivustonsa kehittämiseksi ja kokenut matkalla kaikenlaisia myötä- ja vastoinkäymisiä.

1. FINLUXIN SYYSKUUN TREFFIS 27.09.2013

Klo 19 alkaen. Paikka ilmoitetaan seuraavassa tiedotteessa.

2. FINLUX-GOLF 22.09.2013

Perinteinen Luxemburgin Golfin Suomenmestaruuskilpailu järjestetään sunnuntaina, syyskuun 22 päivänä, alkaen klo 12.00. Kikuoka Golf Klubilla.

Ilmoittautumiset 19.09.2012 mennessä osoiteessa pasi@jp-pros.com. Ilmoitathan kotiseurasi ja tasoituksesi.

3. Luxemburgin suomalainen seurakunta tiedottaa

Tervetuloa lomilta ja tervetuloa kaikki uudet luxilaiset! Suomalaisen seurakuntamme Jumalanpalvelukset järjestetään syyskaudella seuraavasti:

29. syyskuuta klo 13:30 Clausenissa, Enkelien sunnuntai

17.marraskuuta monikielinen Protestanttisen Allianssin perhemessu klo 11:00 HUOM! Keskustan Trinity Churchissa (5, rue de la Congregation). Seurakuntamme liittyi viime keväänä Luxin eri kansallisista protestanttisista yhteisöistä muodostuvaan Allianssiin ja tämä jumalanpalvelus rakennetaan yhteisvoimin. Lisää tietoa tästä tulee tiedotteissa lähempänä ajankohtaa.

15. joulukuuta klo 13:30 Clausenissa, Joulukirkko

Kauneimpien joululaulujen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Seurakuntamme etsii edelleen pianonsoittotaitoista "kanttoria". Jos pääset soittamaan kahdessa Clausenin messuista tai edes toisessa niistä, ilmoittaisitko siitä sähköpostitse Wille-papille: wille.westerholm@merimieskirkko.fi

Nuorten illat alkavat syyskuussa! Iltoja vietetään kerran kuussa koulun jälkeen. Tarkoituksena on suomenkielisten nuorten yhdessäolo höystettynä vaihtelevalla ohjelmalla ja pienellä purtavalla. Tiedoksi ensi kesänä rippikouluun lähteville, että nämä Luxin nuorten illat ovat seurakunnallista toimintaa, johon osallistumista edellytetään ennen riparia Suomessa. Annamme illoista tarvittavat merkinnät.

Tervetuloa nuoret jakamaan ajatuksia ja tuulettumaan koulun jälkeen mukavassa seurassa! Toivottavasti myös viime kesänä ripille päässeistä mahdollisimman moni pääsee mukaan. Be there.
Eka ilta on 18.9. klo 17:30-19
Seuraavat 16.10. / 20.11. ja 11.12. sama aika.

Kirkon osoite (Jumalanpalvelukset ja nuortenillat) Clausenissa: Centre Protestant, 1, rue Jules Wihelm.

Kirkkomme on myös Facebookissa, josta saat lisää tietoa sekä ajatuksia ja kauniita kuvia muihinkin pyhiin. Käy tykkäämässä: http://www.facebook.com/pages/Luxemburgin-Merimieskirkko

4. Tapahtunutta

Palatsivierailu saavutti suuren suosion. Vaikka onnistuinmme saamaan vielä pari päivää ennen vierailua muutamia lisälippuja sisään pääsivät vain 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Opastus kesti noin 40 minuuttia ja sujui suurella asiantuntemuksella erinomaisen selkeällä englannin kielellä. Huomiota kiinnitti vierailua edeltänyt turvatarkastus. Palatsissa oli valokuvaus kielletty, minkä johdosta meillä ei ole valokuvia oheen liitettäväksi. Osanottajat poistuivat tyytyväisinä näkemäänsä ja paljon viisaampina.

Perinteinen markkinatreffis sujui rattoisasti lämpimässä illassa markkinahumun keskellä. Finlux oli varannut Schwarzwaldhausista kolme pöytää, jotka saatiin 25 osanottajan voimin melkein täyteen. Juteltavaa riitti aina puoleenyöhön asti.

Jäämme kärsivällisinä toivomaan tapahtumien järjestämistä jälleen ensi vuonna.

5. RIESLING OPEN JA SUMMER IN THE CITY

Luxembourgin kaupungin kesän mussiikkiohjelmasta on vielä jäljellä suuri closing act syyskuun 14. päivänä. Knuedlerilla ja kaupungissa esiintyvät lukuisat bändit Luxemburgin suuralueelta. Edustettuina ovat lähes kaikki musiikkisuunnat.

Samana viikonloppuna on Moselin rannalla myös kesän ehkä suurin viinijuhla, Riesling open. Juhlaa vietetään kaikissa joen rantakylissä ja kaupungeissa aina Ehnenistä Machtumiin asti. Ne alkavat perjantai-iltana, ja jatkuvat koko lauantain. Kohokohta on sunnuntai, jolloin m/s Marie Astrid kuljettaa juhlavieraita ilmaiseksi edestakaisin Ehnenistä Machtumiin ja pysähtyy monessa satamassa matkan varrella. Viinitiloilla voi nauttia laatuviinejä kohtuuhintaan markkinatunnelmassa, syödä kaikenlaista ruokaa ja kuunnella musiikkia. Lisäksi voi vaikka tilata viinejä kotiin tuotavaksi.

Huomatkaa, että myös Finluxin joulujuhlassa esiintynyt bändi "The Bank City Rollers" soittaa juhlassa sunnuntaina 15.9. klo 16 - 18 Ahnissa, Aly Duhrin viinitilalla, 9, rue Aly Duhr, L-5401 Ahn. http://www.alyduhr.lu/.

7. FINLUX - KALENTERI

23.08.-11.09.2013 Schueberfouer, Glacis
13.-15.09.2013 Riesling open-tapahtuma, Mosel (Ehnen-Machtum)
14.09.2013 Summer in the city closing act
18.09.2013 Suomalaisen seurakunnan nuorten ilta
22.09.2013 Finluxin Luxemburgin golfin suomenmestaruuskisat.
29.09.2013 Suomalaisen seurakunnan jumalanpalvelus
16.10.2013 Suomalaisen seurakunnan nuorten ilta


Terveisin,
Finnish Luxembourg society a.s.b.l.
Jukka

"Suurin onni löytyy antamisesta ja toisten ilahduttamisesta, ei saamisesta ja omistamisesta."


JÄSENMAKSUT JA MUUT MAKSUT

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa useamman vuoden jäsenmaksu yhdellä kertaa, jolloin vältyt tulevien vuosien mahdollisilta jäsenmaksujen korotuksilta sekä tietysti jokakeväisiltä maksumuistutuksilta. Myös käteismaksu hallituksen jäsenille on mahdollinen. Eräiden Finluxin jäsenetujen saamiseen jäsenyys on todistettava näyttämällä maksukuitin kopio.

1 vuosi: 20 EUR/hlö, 30 EUR/perhe  Melusiinan jäsenille jäsenmaksu on 10€/vuosi. Maksutiedot: Tilinumero: LU92 1111 2037 8888 0000 BIC- koodi: CCPLLULL Maksunsaaja: Finnish Luxembourg Society a.s.b.l. Tiedonanto: Membership fee  tai tapahtuman nimi. Jos olet uusi jäsen, ilmoitathan lisäksi sähköpostiosoitteesi, kotiosoitteesi sekä perhejäsenyyden kohdalla perheenjäsenten nimet osoitteeseen members@finlux.org. Laitathan myös viestiä, kun yhteystietosi muuttuvat.

ILMOITTAUTUMISKÄYTÄNNÖISTÄ FINLUXIN TAPAHTUMIIN

Ilmoittauduthan Finluxin tapahtumiin osoitteeseen finlux@finlux.org. Vastaamme jokaiseen ilmoittautumiseen ja vahvistamme osallistumisesi. Jos et jostain syytä saa vahvistusviestiä parin päivän sisällä, otathan uudelleen yhteyttä. Näin haluamme varmistaa, että kaikki ilmoittautumiset ovat tulleet meille tiedoksi ja että voimme toimittaa sinulle myös tiedon mahdollisten muutosten sattuessa.

Joihinkin tapahtumiin pyydämme sitovaa ilmoittautumista. Huomioithan, että jos sitovaa ilmoittautumista ei ole ajoissa ennen tapahtumaa peruutettu ja et pääsisi osallistumaan, voimme joutua kuitenkin perimään osallistumismaksun kulujen kattamiseksi. Yhdistys joutuu toisinaan sitoutumaan ennalta ilmoitettuihin osanottajamääriin, joita ei enää useita päiviä ennen tilaisuutta voi muuttaa.

HUOM!! Otathan yhteyttä mikäli et jostain syystä saa tiedotetta joka viikko: newsletter@finlux.org.

© Finlux 2008-2017